Böcker

C H I L D R E N ' S  B O O K S  F O R  C H A N G E

Barnböcker som gör skillnad där det behövs

2017-03-10

Erkan - Drakenbergs hemlighet! Ny spännande bok med historisk anknytning ute nu


År 1628. Två kungar med storslagna planer. En ondsint, maktlysten man. Och katastrofen som förändrade allt.


År 2017. Dalarö, Stockholms skärgård. Tre syskon på sommarlov gör en häpnadsväckande upptäckt: En flaskpost med rop på hjälp fiskas upp och vittnar om mörka hemligheter från det förflutna.


I Erkan – Drakenbergs hemlighet flätas dåtid och nutid samman och faran lurar bakom varje hörn. Berättelsen är baserad på riktiga händelser i den svenska historien och är skriven för den primära målgruppen 9-12 men passar lika bra för dig som älskar nervpirrande spänning. Och för dig som vill veta allt om de mörka hemligheter ur den svenska historien som avslöjas i den här boken.


Drakenbergs hemlighet är den första Erkanboken om syskonen Felicia, Ludwig och Amanda Johansson.


Provläs och beställ på sedvanliga internetbokhandlare som t ex Adlibris eller till pangpris direkt från Idus Förlag.

2016-09-05

Fu-Ture - Uppdrag rent vatten, boken som är framtagen i samarbete med OKQ8 för att upplysa framtidens generationer om hållbarhet och bristen på resurser runt om i världen.


Boken som är skriven av Mikael Rosengren och illustrerad av Sanny  Thor är enligt Mikael själv ett lika kul som viktigt projekt. Och ett utmärkt exempel på hur man som företag kan bryta ner en omfattande hållbarhetsrapport till något mer lättfattligt, och därmed synliggöra sitt viktiga arbete.


Läs pressreleasen från OKQ8 här, eller läs mer på deras hemsida.

2016-08-04

Albin, den store tidsresenären - Prinsessa i nöd


Nu är den här. Det spännande, lärorika äventyret med Albin. Häng med på hans första tidsresa. När han landar på en dammig grusväg i Stockholm möter han plötsligt häst och vagn på vägen. Inne i vagnen sitter ingen mindre än prinsessan Kristina, dotter till Gustav II Adolf, och blivande drottning av Sverige.


Snart dras Albin in i ett viktigt uppdrag. Här gäller att rädda en prinsessa i nöd!


Boken är fylld av lärorika faktarutor om 1600-talets Sverige. Rutorna dyker upp och ackompanjerar berättelsen från början till slut.


Vill du provläsa eller beställa boken kliver du med fördel in på Idus Förlags hemsida som du hittar här. Självklart kan du också beställa boken på de flesta stora nätbutiker som Adlibris, Bokia, Bokus och CDON.


Häng med, gläds och lär i denna lärande sagobok för stora och små (primär målgrupp är 3-7 år).

2016-04-04

Slottet Gripstuneholm - Den försvunna nyckeln


Lisa och Tage sitter med mamma och pappa i restaurangen på slottet Gripstuneholm. Plötsligt dyker den mystiska figuren Hatte upp, och snart förvandlas den långtråkiga middagen till en spännande jakt efter den försvunna nyckeln ...


Boken Slottet Gripstuneholm - Den försvunna nyckeln är skapad av Mikael Rosengren tillsammans Peter Häggström för Svenska Kulturpärlor så att varje barnfamilj som besöker någon av pärlorna Gripsholms Värdshus, Södertuna Slott, Dufweholms Herrgård och Pelles Lusthus ska få en trevlig överraskning.

Det är en barnbok fylld av spänning, magi och kluriga frågor.


Följ Mikael på Facebook och Instagram.

2015-11-08

Selma har en räv bakom örat


Lördag. Perfekt morgon för pulkaåkning. Det tycker i alla fall Selma. Mamma och pappa däremot är hur sega som helst. Typiskt. Men Selma behöver inte fundera länge förrän hon kläcker en listig idé för hur hon ska få dem att vilja åka pulka ...


Selma har en räv bakom örat är en bok om att vara listig. Mikael Rosengren och Märta Lindqvist har skapat Selma, en tuff och påhittig tjej som funderar över alla de knasiga uttryck vuxna använder sig av.


Idus Förlags hemsida kan du provläsa och köpa boken, liksom de två första Selmaböckerna Selma har myror i brallan och Selma har fjärilar i magen. Böckerna finns också på de flesta traditionella försäljningsställen på Internet.2015-08-21

Pelle vill (inte) flytta


Det mesta tyder på att Pelle ska flytta. Men Pelle är inte alls säker på att han vill. I tysthet bät Pelle istället på en gnagande oro, och i bilden på väg till en i raden av alla visningar brister det ... Kommer han att få nya vänner om han flyttar, och kommer han att få behålla sina nuvarande?


Men så en dag händer det som Pelle inte trodde skulle hända. De hittar drömhuset. Både han, mamma och pappa vill bo där. Det finns bara ett problem. Det är massor av andra familjer på visningen som också vill ha drömhuset.

Snabbt tänker Pelle ut en plan för att skrämma bort de andra familjerna, och strax därefter förvandlas visningen till kaos ...


Det här är en bok om att inte vilja flytta. Och om att vilja flytta. En bok om Pelle, hans kompisar och deras funderingar om en framtid på olika håll.


Provläs och beställ boken på Idus Förlags hemsida. Boken kan även beställas via de flesta nätbokhandlarna.

2015-04-29

Selma har fjärilar i magen


Det är tidig morgon, och mamma och pappa stressar för att komma iväg. Men inte Selma.

Just idag har hon inte alls bråttom faktiskt. Hon ska sjunga solo i skolan och det pirrar väldigt i magen.

Fast enligt pappa har hon fjärilar i magen.


Selma har fjärilar i magen är en bok om att vara nervös.

Mikael Rosengren och Märta Lindqvist har skapat Selma, en tuff och påhittig tjej som funderar över alla de knasiga saker vuxna säger till barn.

Läs också gärna den första Selmaboken Selma har myror i brallan, utgiven av Idus Förlag 2014.


Tävla om ditt eget exemplar på Mikaels Facebooksida.

Copyright © All Rights Reserved

2014-12-03

Lollo & Bernie - bästa vänner


Niko kan inte sova. Det pirrar i magen. I morgon är första dagen på lovet och Niko, mamma och pappa ska gå upp mitt i natten för att åka till flygplatsen.


Så börjar Lollo & Bernie - Bästa vänner, en härlig sagobok om två välbekanta vänner. I boken tas du genom kittlande fantasi, överraskande magi och så förstås en hel del glädje och bus. Du kommer också märka att du inte visste allt om Lollo och Bernie ...


Boken säljs inom kort via Vings hemsida och deras familjehotell runt om i världen.


2015-02-19

Heja Mikael!


Det här är en lättläst bok om oron över att se lite annorlunda ut. Det är också en berättelse om det där med kärlek ...


Mikael går på mellanstadiet. Han tränar en hel del och ska nu tävla i friidrott i en tävling mellan tre olika skolor. Det är bara en sak som är jobbig. Han har fiskfjällsliknande hud på benen. Det är en sjukdom som heter iktyos (ichthyosis vulgaris). Och naturligtvis blir han retad för det.


Ska han ändå klara av att tävla?


Boken är utgiven av Nypon Förlag och har fyrfärgsillustrationer av Anna Ödlund.


"Heja Mikael" finns som både tryckt bok och e-bok och kan beställas från Nypon Förlag, eller via traditionella försäljningsställen, t ex Adlibris och Bokus.

2014-02-22:

Selma har myror i brallan och I stjärnan ser jag dig är Mikael Rosengrens senaste böcker.


Selma har myror i brallan är en bok om att inte kunna sitta still. Tillsammans med illustratören Märta Lindqvist har Mikael skapat Selma, en tuff och påhittig tjej som utforskar alla de knasiga saker vi vuxna säger till barn. Boken ges ut i mars av Idus Förlag och kan beställas och provläsas på förlagets hemsida.För länge sedan, i ett land långt borta, föddes Ellen på en hög av rosenblad och hallonglass. Det är i alla fall vad pappa har berättat. Och snart kommer lillebror. Ellen längtar.

I stjärnan ser jag dig är en bok om när Ellen en dag fick åka på det stora adoptionsäventyret. Det är också berättelsen om att ha sitt ursprung någon annanstans. En bok om det här med adoption. Boken illustreras av Erika Palovaara, ges ut av Vivlio Förlag och kommer i oktober 2014 på spanska i kombination med svenska, norska, danska och finska.

Kontakt

Mikael Rosengren

+46 (0)70 714 90 03

info@childrensbooksforchange.com

2013-09-17:

Nu kan du beställa Mikael Rosengrens och Märta Lindqvists nya bok "Hallonbåtsracet" via Idus Förlag. 


Tio kronor per bok går till ett barnhem i Thailand.


Erik sitter spänd av förväntan och tittar ut genom flygplansfönstret. Han och familjen är på väg till Thailand.

På plats i Thailand upptäcker Erik att det är mycket som inte är som hemma. När han en dag träffar Chan som bor på ett barnhem, får Erik inte bara en vän för livet, han blir också fylld av nya intryck. Intryck som inte lämnar honom oberörd.


Hallonbåtsracet är en kul och spännande sagobok, kryddad med inslag av lärande. För att främja läsförståelse och inlärningsförmåga finns, i slutet av boken, interaktiva inslag som ger läsare och lyssnare en möjlighet att tillsammans reflektera över vad de har läst och sett.


För varje såld bok går tio kronor till ett barnhem i Muang Mai, Thailand. (www.happychild.se)

2013-03-14:

Smulan och Larvig älskar att följa med pappa till mataffären och handla. Pappa är dock inte lika entusiastisk och snart har de små busliven förvandlat mataffären till världens bästa lekplats.


"Smulan och Larvig handlar" är det första busäventyret om den lilla flickan Smulan och hennes högst levande goselarv Larvig.


Boken finns att beställa på Idus Förlag samt på flera traditionella bokförsäljningsställen på Internet.


Läs vad andra tycker:


http://blogg.loppi.se/sarianne/2013/04/27/smulan-och-larvig-handlar/"Fortare mamma!" Fias ljusa hår fladdrar i vinden. Kalle ler förtjust där han sitter i piratskeppet.

Mamma pustar "Jag orkar inte fortare än så här Fia".

"Jag är inte Fia, jag är kapten Geggamoja!"


Boken "Kapten Geggamoja och Lillpiraten - Äventyret i piratparken" är skriven och illustrerad på uppdrag av barn- och babyklädesföretaget Geggamoja.


www.geggamoja.com


På Geggamojas hemsida och i deras två butiker i Stockholm kan du köpa boken.


Uppslag från boken

För Vendela var det inte längre ovanligt att höra ljud från byrån när hon skulle sova. Flera gånger hade hon dessutom smugit upp och letat i lådorna men inte hittat något.


Men så en kväll för inte så länge sedan när hon hörde ljuden, smög hon upp, öppnade ena lådan och där...

Där fanns något som aldrig funnits där tidigare...


"Vendela och skogen i lådan" är en av flera bilderböcker om Vendela och hennes fantasivänner i lådan. Eller vänta nu. Vad var det egentligen Vendela hittade i lådan den där kvällen för inte så länge sedan..?


Manuset är tillgängligt för beställning av förlag eller företag.


Kontakta oss för mer information eller för att få ta del av manus.